Candida schimmelinfectie

Candida schimmelinfectie

Last van een vaginale schimmelinfectie? Hieronder zijn een aantal tips beschreven om dit te verhelpen en/of te voorkomen.

1. Raadpleeg een arts: Als je denkt dat je een vaginale schimmelinfectie hebt, is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose. Wat voor jou lijkt op een schimmelinfectie kan eigenlijk een andere aandoening zijn, zoals een bacteriële vaginose of een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

2. Gebruik een voorgeschreven behandeling: Als je arts een vaginale schimmelinfectie vaststelt, zal hij of zij waarschijnlijk een antischimmelmiddel voorschrijven in de vorm van een crème, zetpil of een oraal medicijn. Volg de aanwijzingen van je arts nauwkeurig op en maak de behandeling volledig af, zelfs als de symptomen verdwijnen voordat de medicatie is voltooid.

3. Vermijd vaginale douches: Het gebruik van vaginale douches kan de natuurlijke balans van de vagina verstoren en het risico op schimmelinfecties vergroten. Het is het beste om gewoon te wassen met milde zeep en warm water.

4. Draag katoenen ondergoed: Katoenen ondergoed ademt beter dan synthetische materialen en kan helpen om vocht weg te houden, wat de groei van schimmels kan bevorderen.

5. Vermijd strakke kleding: Strakke broeken en leggings kunnen de luchtcirculatie belemmeren en vocht vasthouden, waardoor het voor schimmels gemakkelijker wordt om te gedijen.

6. Beperk suikerinname: Schimmels voeden zich met suiker, dus het kan helpen om tijdelijk suikerinname te verminderen tijdens een schimmelinfectie.

7. Vermijd seksueel contact: Het is vaak het beste om gemeenschap te vermijden of te wachten totdat de infectie volledig is behandeld om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt of verergert.

8. Was uw geslachtsdelen met water: Vermijd intieme chemische producten voor een gezonde balans.

9. Overweeg probiotica: Sommige vrouwen vinden baat bij het nemen van probiotische supplementen of het eten van yoghurt met probiotica om de goede bacteriën in de vagina te herstellen.

10. Raadpleeg je arts bij terugkerende infecties: Als je regelmatig last hebt van vaginale schimmelinfecties, kan er een onderliggende medische oorzaak zijn. Praat met je arts om mogelijke onderliggende problemen te onderzoeken.

Let op, deze schimmelinfectie komt ook voor bij mannen. Echter is de medische benaming anders.

Team Fitra

Terug naar blog

Reactie plaatsen